torsdag 1 september 2011

Leilas sega kladdkaka

Som jag nämnt tidigare har jag en passion för just kladdkaka. Och jakten på den godaste är nästan nådd!! Leilas sega kladdkaka var en himmelsk njutning. Istället för att bröa formen med ströbröd (vilket jag tycker bli en konstig smak) så tog jag kakao, då den smakade ännu mera choklad!!!
Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.