fredag 26 november 2010

Månadens Sötsak- Saffran skorpor

Temat denna månaden är- Färgglatt. De kan behövas i detta mörker. Men snart så står de stakar och de hänger stjärnor i varenda fönster och lyser upp. Mitt bidrag denna månaden blir Leilas Saffran skorpor.

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


 Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


 Dessa ska mumsas på till glöggen nu på söndag. ÄLSKAR glögg och så härligt att vi får en vit julskyltning.

1 kommentar:

  1. Saffransbiscotti är något av det absolut godaste som finns i juletid.

    SvaraRadera