lördag 26 februari 2011

Whoopies

Igårkväll  ensam i mitt kök skulle jag testa att baka Macroones. Hittade ett recept från en veckotidning som visade sig vara katastrofalt... Jag som inte testat äta eller baka dessa små bakverk följde receptet till punkt och prickar. Ja vad ska jag säga kakorna hamnade i soporna..
Idag blev jag sugen på att testa att baka Whoopies. Har sett dem i tidningar och runt om i bloggar. De var bättre lyckat och vad goda dem vad :)


Kakorna
2,5dl vetemjöl                                                                    Värm ugnen till 175 grader.
3 krm bikarbonat
100 g cream cheese, rumstempererad
100 g smör, rumstempererat
1,75 dl strösocker
1 ägg
4 msk kakao
Blanda vetemjöl,kakao och bikarbonat i en skål. Rör smör och cream cheese till en slät kräm i en annan bunke, tillsätt socker och ägg och vispa krämen luftig. Vänd mjölblandningen och rör försiktigt till en slät, krämig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda ugnsplåtar ( Jag spritsade ut smeten) Grädda kakorna 10 - 15 minuter tills de är fasta i kanterna. Ta ut ur ugnen låt svalna på galler.

Krämen
1,5dl grädde
100 g cream cheese
150 g mörk choklad
Rivet skal från en apelsin

Värm grädden i en kastrull (låt de inte koka) Hacka chokladen och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smällt. Tillsätt cream cheese och de rivna apelsinskalet. Låt de svallna och ställ in de i kylen i ca 30 minuter

Spritsa ut krämen på hälften av kakorna. Lägg ihopa dem. Tillsätt strössel, hackade nötter elller vad du kan hitta i skafferiet. Eller bara som dem är. Ta en tugga och NJUT!!!




 

En annan sötsak i mitt liv. Min lilla "änglaröv" innan hon trippade iväg på disco

1 kommentar:

  1. Det verkar nästan lite som ett lotteri att lyckas med macaroons, trist att du inte lyckades. Men de här ser jättefina ut, påminner ju ganska mycket om macaroons, i alla fall till utseendet!
    Söt discotjej :)

    SvaraRadera