fredag 20 januari 2012

KladdkakeMuffins

De e lita glest mellan inläggen... Men nu har jag och sonen varit i farten i köket. Vi ska överraska pappa som kommer hem idag efter har varit uppe i storstan på utbildning i en vecka. De har blivit lite lugnare lekar då Edwin har haft (vad jag tror) falsk krupp. Dr sa att de va förkylnings astma. Nätterna har varit vakna och dagarna sovande...

Ingredienser
2  ägg
2 dlnströsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 gmörk kvalitetschoklad 70%
 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

2 kommentarer:

  1. Vad gott! Kladdkakemuffins är aldrig fel!

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde kladdkaka häromdagen,så himla sjukt gott.
    och älskar när de är kladdigt vilket dina är..mumma

    SvaraRadera