måndag 13 februari 2012

Saftig Citronsockerkaka med vallmo

Ingredienser
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Skal av 1 citron + 1dl pressad citronsaft (2st)
1 msk blå vallmo
Smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver vallmo och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan  i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

                                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar