
Flädermoussen
Ca 2 msk gelèsocker | |
3 st äggulor | |
1 dl strösocker | |
0,5 st vaniljstång,utskrapad | |
0,5 dl flädersaft, koncentrerad | |
1 dl vispgrädde | |
2 dl créam fraiche ½ citron | |
Tillagning
1. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt.
2. Koka upp flädersaften i en liten kastrull och rör ner gelèsockret.
3. Vispa grädden. Blanda ägg- och sockerskummet med crème fraiche.
4. Rör i ägg- och sockerskummet i kastrullen vispa noga så att det inte klumpar sig. Blanda ner rivet citronskal och den vispade grädden.
5. Ställ moussen svalt att stelna 4-5 timmar eller över natten.
|
Vad för mousse/kräm/sylt/fyllning skulle du använda till en tvålagerstårta med flädermousse på ena lagret? Jag är inte så bra på sånt här med smakkombinationer... xD
SvaraRadera