onsdag 1 december 2010

PepparkaksCupCakes med Lingongrädde

Nu är jag ÄNTLIGEN mammaledig (bakledig) igen. Förra veckan började vi utförsäljning i butiken där jag jobbar och jag säger bara HERREGUD som folk beter sig... Tänk att vara personal på Gekås i Ullared..  Puh...  Efter förra veckan så har allt ståt still här hemma och i måndags när jag var tvungen att ta tag i tvätten kom jag knappt in i tvättstugan....
Idag gjorde jag ett avbrott i allt och ställde mig och gjorde de jag är ledig för: baka :)
Dessa söta små luvor består av Pepparkaks muffins syndigt god lingongrädde. Vilken enorm kombination. Luvan är av marsipan och de vita av SP  (sockerpasta) penslat med kokos.

 Dem här tomterluvorna levererade jag till mitt x jobb och framtida arbetskompisar, snurrigt va?? ;)



Så här gick de till


125 gram smör
1½ dl fil eller gräddfil
½ dl starkvinsglögg
2 ägg
2dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära

Smält smöret i en kastrull, låt de svallna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingrediensera och vänd ner de i ägg smeten. Tillsätt smör, glögg och filen. Fyll upp formarna 3/4 med smeten. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader

7 kommentarer:

  1. Jättesöta! Duktig du är!!!

    SvaraRadera
  2. Jättesöta cupakes! Planen är att jag också ska hinna baka såna innan julen är slut :) De verkar verkligen jättegoda! Skönt att vara mammaledig igen! Jag ska börja jobba om två månader igen, så då få man väl dra ner på bakandet lite...

    SvaraRadera
  3. Uch tiden försvinner alldeles för fort. Men de e rätt skönt att börja jobba oxå. Man lägger upp tiden på ett helt annat sätt då. Ha en mysig helg!!

    SvaraRadera
  4. Så söta!!
    Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin

    SvaraRadera
  5. Så fina! Kul idé med luvan :)

    SvaraRadera