Beräknat för 6 personer
Ingredienser
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 st äggulor
1 1/2 dl maizenamjöl
50g mjukt smör
Tillagning
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölken. Låt koka upp.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Häll över den heta mjölken under vispning.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret under omrörning och kyl krämen i isbad eller kyl.
Jag har hört mycket positivt om denna kräm, får nog ta och testa den en dag! Säg till om du hittar enbart gulvärpande hönor, för då vill jag också köpa några ;-)
SvaraRaderaJag har gjort denna och tyckte den var hemsk! Den stora mängden Maizena gjorde den alldeles sträv och "känslan av mjölig" i munnen - inte angenämnt! gjorde jag något fel eller är det så den ska vara??? mvh Frida
SvaraRaderaHejsan Frida. Idag när jag gjorde den för andra gången kände jag oxå den smaken så jag blandade ut den med yispad grädde. Blev nöjd med resultatet. :)
SvaraRadera