När jag tittade ut på vårt äppelträd var de alldeles fullt av härligt mogna äpple. Jag släppte allt för att springa ut och plocka ner några.
Blev sugen att testa detta recept av sockersöta Leila Lindholm.
Muffinssmet:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning: 3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg: 75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Tjing!!
Vad härligt med semester i Italien. :-)
SvaraRaderaÄppelmuffins låter inte helt fel, perfekt nu när äpplena börjar bli mogna. Jag måste nog tigga lite äpplen av någon granne eller vän för vi har inte fått några äpplen i år.
Ja ett helt underbart land med massor av delikatesser av allt. Tomaterna är sinnessjukt goda!!!! Hade du bott nära mig så hade du fått äpplen av mig :)
SvaraRaderaMmm, en kär smakfavorit; äpplen och kanel!
SvaraRadera