Är inte kanelbullar älskad av de flesta. Tillsammans med ett stort glas kall mjölk bli man som på barn på nytt :)
Ingredienser
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg
12 dl vetemjöl special
Fyllning
100 gram mjukt smör
2 msk kanel
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Blanda samman fyllningen. Bre ut den på den kavlade degen och rulla ihopa. Dela och placera ut bullarna i formarna.
7. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
OBS!!!
10. Försök att inte äta upp alla på en gång
det är det bästa som finns
SvaraRadera