fredag 10 februari 2012

Havrekakor

Så roligt att kolla runt på nya fantasiska bakbloggar. De finns en djungel med otroliga människor som bakar. Hittade detta receptet Veronikas bakblogg.  Jag ändrade lite på receptet och hade choklad ringlat över istället för i havrekakorna

HAVREKAKOR
20-30 stycken

200 gram rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält choklad


Rör ihop smör och socker.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och rulla till ca 20-30 små bollar.
Lägg bollarna glest på två-tre plåtar täckta med bakplåtspapper och tryck till bollarna lite lätt.

Grädda i ca 10-15 minuter på 175 grader.
Låt kallna på plåten. Smält choklad och ringla över kakorna.


3 kommentarer:

  1. älskar verkligen havrekakor,de är ju så attans gott.ja brukar doppa en sidan.men nästa gång gör vi nog som du.med choklad blir ju livet godare

    SvaraRadera
  2. De är jättefina med chokladen ovanpå! Ser riktigt goda ut =)

    SvaraRadera