När jag var liten så gjorde min mamma bland annat daim till jul. De är en bra tradition så den får vi ta att följa ;)
Dajm
Ingredienser:4 msk smör
4 msk ljus sirap
1 msk kakao
3 dl strösocker
100 g valfri choklad
Hackad mandel, kokos eller annat gott du har hemma
(Jag använde Dr Oetkers Apelsinkulor)
Gör så här
1. Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap kakao. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omröring. 2. Bred ut smeten på oljat bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret, ställ sedan kallt till dess chokladen hårdnar.
Hihi! Känner igen det. Sixten somnar alltid bäst till ljudet av elvispen eller bakmaskinen :-) Det verkar riktigt goda dessa daim, får nog "bokmärka" dem! Hoppas du haft en fin 4:e advent!
SvaraRaderaDet här lurar jag på om jag inte rent av ska testa idag :)
SvaraRaderaTycker jag du ska. De går förvånadsvärt snabbt :)
SvaraRadera