söndag 19 december 2010

Daim med Apelsinchoklad

Varje gång lille Prins Bus har busat färdigt och slocknar som ett utblåst ljus. Kliar de i mina bakfingrar... Vad ska jag baka nu??? Så mycket det finns ialla underbara bakbloggar...
När jag var liten så gjorde min mamma bland annat daim till jul. De är en  bra tradition så den får vi ta att följa ;)


Dajm

Ingredienser:
4 msk smör
4 msk ljus sirap
1 msk kakao
3 dl strösocker

100 g  valfri choklad
Hackad mandel, kokos eller annat gott du har hemma
(Jag använde Dr Oetkers Apelsinkulor)



Gör så här
1. Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap kakao. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omröring.

2. Bred ut smeten på oljat bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.

3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret, ställ sedan kallt till dess chokladen hårdnar.




 

3 kommentarer:

  1. Hihi! Känner igen det. Sixten somnar alltid bäst till ljudet av elvispen eller bakmaskinen :-) Det verkar riktigt goda dessa daim, får nog "bokmärka" dem! Hoppas du haft en fin 4:e advent!

    SvaraRadera
  2. Det här lurar jag på om jag inte rent av ska testa idag :)

    SvaraRadera
  3. Tycker jag du ska. De går förvånadsvärt snabbt :)

    SvaraRadera