tisdag 21 december 2010

Pistagefudge

Idag var jag TVUNGEN att städa. Inte varje gång man gör julstädningen som man kan slänga ut mattorna i snön. Helt otroligt va fint de är ute!!
Men man kan inte bara göra tråkiga saker som att städa, man måste stöka i köket lite också ;)
Hittade dessa godbitarna hos Erika på Bakglädje. Kolla gärna in på hennes blogg. Helt otroliga bakverk. Man har verkligen fått många förebilder :)

Precis som Erika skrev så blir de en härlig kontrast i med chokladen och de gröna nötterna

PISTAGEFUDGE
1 burk kondenserad mjölk
300 g mörk choklad
30 g smör
150 g skalade pistagenötter (ca 300 g oskalade)

Gör så här:
Skala pistagenötterna. Hacka chokladen. Häll den kondencerade mjölken i en kastrull och värm till den blir varm. Ta av plattan och häll i den hackade chokladen och rör om tills alla choklad har smält och allt har blandat sig ordentligt. Ha sedan i smöret och blanda väl. Rör ner pistagenötterna och häll smeten i en bakplåtsklädd form ca 15x20 cm. Låt fudgen stelna i kylskåpet, täck med plastfolie eller med lock. Skär i lagom stora mumsbitar. Förvaras kallt. Fudgen går att frysa.
Receptet är hämtat hos Erika på Bakglädje

Eftersom min syster är nötallergiker så gjorde jag några Fudge utan nötter. Älskar dessa fina leopardmönstrade formarna från Kalasform

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar