tisdag 22 februari 2011

Choklad och Mintbitar

Dessa små godbitar har en smak som påminner lite om After Eight tillsammans med ett lager som påminner om pajdeg.

 De här behöver du:

50 gram smör
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjök
3 dl florsocker
3 msk varmt vatten
1/2 tsk pepparmintsessens
175 gram mörk choklad

Gör såhär
Lager nr 1
Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra en form som är 30*20 cm
Vispa smör och socker ljust och luftigt i en skål. Rör ner mjölet och blanda tills en sammanhängande deg bildas.
Knåda tills degen blir smidig, tryck ut den i formen och pricka den med en gaffel. Grädda i ugnen i 10-15 min (jag lät den vara inne i 12 min) Den ska få lite färg och knappt kännas fast. Låt den svallna i formen.
Lager nr 2
Sikta ner florsocker i en skål. Tillsätt vattenet, lite i taget och sedan essensen, ev färg, då jag använde grönt (som passar bra till mint) Bred glasyren över kakan och låt de stelna.
Lager nr 3
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad, vattnet i kastrullen får bara sjuda. Bred chokladen över glasyren och låt den sedan stelna på nytt. Skär den i bitar när kaffet är klart :)

2 kommentarer: