Dessa små godbitar har en smak som påminner lite om After Eight tillsammans med ett lager som påminner om pajdeg.
De här behöver du:
50 gram smör
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjök
3 dl florsocker
3 msk varmt vatten
1/2 tsk pepparmintsessens
175 gram mörk choklad
Gör såhär
Lager nr 1
Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra en form som är 30*20 cm
Vispa smör och socker ljust och luftigt i en skål. Rör ner mjölet och blanda tills en sammanhängande deg bildas.
Knåda tills degen blir smidig, tryck ut den i formen och pricka den med en gaffel. Grädda i ugnen i 10-15 min (jag lät den vara inne i 12 min) Den ska få lite färg och knappt kännas fast. Låt den svallna i formen.
Lager nr 2
Sikta ner florsocker i en skål. Tillsätt vattenet, lite i taget och sedan essensen, ev färg, då jag använde grönt (som passar bra till mint) Bred glasyren över kakan och låt de stelna.
Lager nr 3
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad, vattnet i kastrullen får bara sjuda. Bred chokladen över glasyren och låt den sedan stelna på nytt. Skär den i bitar när kaffet är klart :)
Mums vad gott!
SvaraRaderaSå fina! Låter som något för min make som älskar after eight!
SvaraRadera