måndag 21 februari 2011

Socker- VaniljBullar

Man blir så inspererad att baka allt man ser när man kika runt på alla bloggar. Milli hade gjort Vaniljbullar som jag kallar Sockerbullar och jag var tvungen att testa dessa klassiker.


*Detta behöver du
2 dl kaffegrädde (Vanlig mjölk går också)
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

*Fyllning
ca 4 dl färdig marsankräm

*Gör så här
Värm kaffegrädden till 37 grader och lös upp lite av jästen i den. Rör matfett och socker smidigt i en degbunke. Tillsätt ägget, jästen och degspadet och rör om. Tillsätt mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Gör fyllningen och låt den stå i kylskåpet tills degen jäst färdigt.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen på bakplåtspappers klädd plåt med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.
När de ska serveras så penslar du dom med smält matfett och doppar dom sen i socker..
Kan du äta en Sockerbulle utan att slicka dig runt munnen???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar