*Detta behöver du
2 dl kaffegrädde (Vanlig mjölk går också)
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
*Fyllning
ca 4 dl färdig marsankräm
*Gör så här
Värm kaffegrädden till 37 grader och lös upp lite av jästen i den. Rör matfett och socker smidigt i en degbunke. Tillsätt ägget, jästen och degspadet och rör om. Tillsätt mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Gör fyllningen och låt den stå i kylskåpet tills degen jäst färdigt.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen på bakplåtspappers klädd plåt med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.
När de ska serveras så penslar du dom med smält matfett och doppar dom sen i socker..
Kan du äta en Sockerbulle utan att slicka dig runt munnen???
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar