måndag 6 februari 2012

Blåbärsmousse

Detta recept hittade jag hos Linda på BengtssonsBaksida. Och i detta fallet använde jag mig av Vegegel. Det blev en riktigt god och bärig fyllning och passade perfekt med vitchokladgranche i DENNA tårtan


Detta räcker till ett lager i en 24 cm tårta.

200 g tinade blåbär
0,75 dl socker.
1 tsk vaniljsocker                                             
2 tsk gelatinpulver / Vegegel
100 g färskost
2 dl vispgrädde

1. Blanda gelatinet med 2 msk vatten.
2. Vispa/ mosa ihop blåbären.
3. Smält gelatinet i vattenbad. Tillsätt lite av blåbärsmoset i det.
4. Blanda resten av moset med socker, vaniljsocker och färskost.
5. Häll i gelatinblandningen.
6. Vispa grädde och vänd försiktigt ner den.

1 kommentar:

  1. Vad smarrigt med blåbärsmousse =) Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

    SvaraRadera