Detta recept hittade jag hos Linda på BengtssonsBaksida. Och i detta fallet använde jag mig av Vegegel. Det blev en riktigt god och bärig fyllning och passade perfekt med vitchokladgranche i DENNA tårtan
Detta räcker till ett lager i en 24 cm tårta.
200 g tinade blåbär
0,75
dl socker.
1 tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver / Vegegel
100 g
färskost
2 dl vispgrädde
1. Blanda gelatinet med 2 msk vatten.
2.
Vispa/ mosa ihop blåbären.
3. Smält gelatinet i vattenbad. Tillsätt lite av
blåbärsmoset i det.
4. Blanda resten av moset med socker, vaniljsocker och
färskost.
5. Häll i gelatinblandningen.
6. Vispa grädde och vänd
försiktigt ner den.
Vad smarrigt med blåbärsmousse =) Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)
SvaraRadera