måndag 15 augusti 2011

Choklad Paj

Detta recept hittade jag hos Ulrika på Bakverk och Fikastunder och jag blev sjukt sugen att testa de. Och det blev en enorm njutning tillsammans med gammeldags vaniljglass

Botten
300 g digestivekex
3/4 dl socker
3 msk kakao
150 g smält smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad

Smält smöret. Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Blanda alla ingredienser till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda i 180 gr i ca 15 min. Låt svalna.
Koka upp den kondenserade mjölken under ständig omrörning. Smält chokladen för sig. Vispa i chokladen och vaniljsockret i den kondenserade mjölken. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Förvara pajen svalt men inte för kallt.


4 kommentarer:

  1. Mm, ja den lät verkligen god! Får nog bli en efterrätt i framtiden :-) hoppas allt är bra med dig annars!

    SvaraRadera
  2. Mums, ser smarrig ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min 1 års tävling =)

    SvaraRadera